Onderste ooglidcorrectie voor een frisse blik

Holle of verzonken ogen

Holle of ingevallen ogen zijn vaak het gevolg van genetica, lifestyle en veroudering. Verzonken ogen treden op bij patiënten met een dunne huid en weinig vet. Ze geven een vermoeide indruk.

Wallen of zakken onder de ogen

Zichtbare vetophopingen of 'oogzakken' zijn een natuurlijk gevolg van veroudering. De huid onder de ogen verliest zijn elasticiteit en het vet achter de oogleden begint uit te puilen en veroorzaakt merkbare wallen die een vermoeide indruk geven.

Periorbitale of donkere kringen

Genetica, allergieën, slaapgebrek, zoutinname en huidveroudering veroorzaken schaduwen of verkleuring onder de ogen. Na verloop van tijd wordt de huid dunner en worden de bloedvaten onder de ogen beter zichtbaar. Dit veroorzaakt verkleuring.

Vorm en positie buitenste ooghoek

Wanneer de buitenste ooghoek lijkt te openen en te verlagen krijgt het oog een oudere en droevige uitstraling. Via canthoplastie liften wij je hangende oogleden.

Behandeling traangoot

De traangoten zijn de holtes tussen de ogen en de neus. Na verloop van tijd worden die vaak meer uitgesproken omdat het vet rond de ogen verschuift. Dat veroorzaakt een holle blik of wallen en zorgt voor een vermoeide uitstraling.

Foto's (Voor/Na)

FAQ onderste ooglidcorrectie

De littekens bij een onderste ooglidcorrectie liggen onder de wimpers van het onderste ooglid en genezen meestal zonder zichtbare littekens. Bij een transconjunctivale blepharoplastie zijn ze zelfs volledig afwezig. Dit is een specifieke techniek waarbij vet verwijderd of verplaatst wordt via incisies aan de binnenzijde van het onderste ooglid. In de handen van onze ervaren oculoplastische chirurgen is dit een uiterst veilige procedure met minimale risico’s. Het verwijderen van overtollige huid gebeurt via een laserbehandeling die ook de elastine van de huid verhoogt.

Contact Maak afspraak