Bovenste ooglidcorrectie: pijnloos en eenvoudig

Veroudering van het bovenooglid is een complex gegeven. Een combinatie van factoren ligt aan de basis van ongemakken als ‘extra huid’ (dermatochalasis), hangende bovenste oogleden (ptosis), uitholling van het bovenooglid, uitpuilend vet van het bovenlid of veranderingen in de positie en kromming van het voorhoofd. Een bovenste ooglidcorrectie behoort tot de top 3 chirurgische ingrepen. Het is pijnloos, eenvoudig en er zijn weinig tot geen complicaties. De ingreep gebeurt bovendien onder lokale verdoving en zorgt voor een zachte, open blik.

Interview met een patiënt Bekijk video Bekijk foto's

Foto's (Voor/Na)

FAQ bovenste ooglidcorrectie

De ideale kandidaat heeft beginnende huidveroudering aan de ogen, is in goed gezondheid en heeft realistische verwachtingen. We bespreken de details van je wensen.

De meeste patiënten ondergaan een ooglidcorrectie vanaf 40+, maar er is geen vaste leeftijd.

De incisie in het bovenste ooglid zit verborgen langs de bovenste ooglidplooi en geneest meestal buitengewoon goed.

Afhankelijk van je wensen kunnen andere chirurgische of niet-chirurgische procedures gecombineerd worden.

De verdoving voor een bovenste ooglidcorrectie is altijd lokaal. Bij een gecombineerde ingreep passen we soms lichte sedatie toe via een intraveneus infuus.

Ooglid-littekens blijven bij de meeste patiënten vaag en goed verborgen. Infecties en bloedingen zijn zeldzaam. Een ooglidcorrectie resulteert in tijdelijke gevoelloosheid van de wimpers.

Contact Maak afspraak